Az egyesület alapszabálya
Egyesületünk is a nyertesek között

Egy TÁMOP-os pályázatnak köszönhetően nyolc fehérvári civil szervezet képezheti munkatársait, önkénteseit annak érdekében, hogy segítség a munkanélküliek elhelyezkedését. A munkaügyi központ számos esetben vesz igénybe külsős munkerőpiaci szolgáltatásokat is, de a megyében nincsen olyan civil szervezet, amelyik profiljában és felkészültségében ezen a területen versenyképes kínálattal bírna - éppen ezért nagyon fontos a fehérvári civilek nyertes pályázata.

  A támogatásban részesült civilek keddi fórumán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője mellett, Róth Péter alpolgármester, Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója és Török Ágnes, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. programvezetője is ott volt.


Vargha Tamás reményét fejezte ki, hogy a nyertes pályázatok nyomán a civil szervezetek is hozzásegíthetik az elhelyezkedéshez azokat, akik ma még munkára várnak. Legyenek ebben a tevékenységükben sikeresek a civilek - kívánta a képviselő -, mert az ő sikerük Fehérvár és az ország sikere is lesz egyben. Róth Péter alpolgármester arról beszélt, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pezsgés indul be a gazdaságban és a változásokhoz a civil szervezetek - alapvető elveik szerint - hozzáadják a maguk tudását, tehetségét, így segítve a közös sikerek elérését.

Nyertes fehérvári szervezetek:

- Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány
- Echo Innovációs Műhely
- Régiók Fejlesztéséért Egyesülete
- Dunamenti Regionális Népfőiskola Közhasznú Egyesület
- Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány
- SZITI Szociális Egyesület
- Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete
- Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért
- Kereskedők és Vendéglátók Fejér megyei Érdekképviseleti Szervezete
- Fejér Paktum Egyesület
- Média Régia Egyesület

Buday Attila a munkaügyi központja igazgatója elmondta, hogy a kormányzati szándék mindig is a munkahelyteremtés volt, és ehhez a munkaügyi szervek minden segítséget meg is kapnak. Ennek köszönhetően a szervezet munkájában jelentős és pozitív változások történtek, a munkaügyi központ értékes, mégis ingyenes szolgáltatásokkal áll az érdekeltek rendelkezésére. A munkakeresőket az álláshelyek kiközvetítésén túl például akár még pszichológiai tanácsadással is segíthetik, de megkeresik a végzős középiskolásokat is, hogy felkészíthessék őket a munkahely-kereséssel járó feladatokra, technikákra. Mindezek mellett a munkaadóknak akár igény szerinti munkaerő kiválasztást, sőt -képzést is ajánlanak - természetesen foglalkoztatási garancia vállalása mellett. Tevékenységükhöz számos esetben vesznek igénybe külsős munkerőpiaci szolgáltatásokat is, de sajnálatukra Fejér megyében például nincsen olyan civil szervezet, amelyik profiljában és felkészültségében ezen a területen versenyképes kínálattal bírna. De, természetesen a központ nyitott minden további megkeresésre, egyeztetésre, ha ezen a területen változás állna be.
 
  A civil szervezeteknek - ha meg akarnak felelni projektjeikkel a támogatási feltételeknek - mind a szervezeti fejlesztés, mind a minőségbiztosítás, mind a munkatársak személyes kompetenciája terén jelentős lépéseket kell tenniük – mondta Török Ágnes programvezető.